Vis relatert innhold

Ta toget, se Norge

DNT_NSB_foto Sindre Thoresen L+©nnes DNT07Konsernsjef Geir Isaksen i NSB og generalsekretær Nils Øveraas i DNT. Foto: Sindre Thoresen Lønnes, DNT.

Norsk natur byr på fantastiske turopplevelser og flere har til gode å oppdage mulighetene i eget nærområde. Nå blir Den Norske Turistforening og NSB turkamerater.

– Både DNT og NSB har i over hundre år bidratt til å få det norske folk ut på tur. DNT er derfor en naturlig samarbeidspartner for oss. Sammen vil vi jobbe for at flere velger miljøvennlig transport oftere. Å reise med tog og gå fra hytte til hytte er bra både for den enkelte og for fellesskapet, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Rundt om i hele Norge ligger det hundrevis av flotte DNT-hytter omgitt av fantastisk turterreng som alle kan benytte. Det finnes turer for alle aldersgrupper og typer, fra hardbarkede fjellfolk til barnehagebarn.

Starter på toget

– Velger du kollektivt står du fritt til å starte og avslutte turen på ulike steder. Vi ønsker å gjøre det enda enklere å starte turen rett fra stasjonen, og er glade for at NSB vil bidra til å synliggjøre turmulighetene ut fra kollektivknutepunkt, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Og turen starter på toget. Der kan du lese, jobbe, høre på musikk, være sosial eller bare nyte utsikten til vakker norsk natur.

En tur i uken

Det neste året vil DNT og NSB presentere en tur hver eneste uke.

– Vi ønsker å gjøre det rimelig og enkelt å komme seg på tur. Nærturer med tog er noe pendlerne får med på kjøpet. I Norge ligger det mange fantastiske naturopplevelser i nærmiljøet. Å bidra til å gjøre disse mulighetene kjent for flest mulig er noe vi i NSB synes er både riktig og viktig, sier Isaksen.

– Jeg pendler selv med tog fra Slependen til Oslo hver dag, og vet at det er lett å bli litt blind for mulighetene som ligger rett utenfor den faste ruten. Å inspirere flere til å benytte våre ruter for en liten pustepause fra hverdagen synes vi er viktig. Du skal ofte ikke så langt for å få gode naturopplevelser, og det bidrar til god livskvalitet, sier Øveraas.

Om avtalen

Gjennom avtalen har NSB og DNT som felles målsetting å fremme de mål og verdier DNT har i forhold til å kunne gi folk et godt tilbud om friluftsliv. DNT har som målsetning å få flere mennesker på tur og at flere skal velge kollektivtransport.

For å nå disse målsetningene vil NSB og DNT i fellesskap utvikle et kommunikasjonskonsept som har som formål å synliggjøre miljøvennlig transport og turmulighetene tilknyttet tognettet. Kommunikasjonskonseptet vil bestå av turforslag over hele landet. NSB får tilgang til å hente turforslag, hytter og turmål fra DNTs turdatabase, slik at NSB kan vise dette i egne kanaler.

Avtalen varer til og med 31.12.2016.

Pressekontakt:
For generalsekretær Nils Øveraas i DNT, kontakt:
Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef
Tlf. 900 66 744

For konsernsjef Geir Isaksen i NSB, kontakt:
Mai-Bente Paulsen, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt
Tlf. 472 85 656

Publisert: 25.02.2014, 08.46