teamverksted

Satser på vekst

Team Verksted skal vokse kraftig de neste årene. Nylig åpnet de et nytt verksted i Bergen.

– Vi vokste ut av det gamle verkstedet. Omsetningen og aktiviteten har økt de siste årene, og vi er nå klare for videre vekst. Vi har fått den kapasiteten vi trenger til å ønske nye kunder velkomne, sier daglig leder Tom Arne Amundsen i Team Verksted Vest.

Det nye, moderne, lyse og luftige verkstedet er lokalisert på Espehaugen i Bergen.

Mekaniker Hans Eivind Skeide har jobbet i bedriften i over 20 år. Han er svært godt fornøyd med det nye verkstedet.

– Det gamle verkstedet var trangt, og vi måtte ligge på gulvet og skru. Nå kan vi løfte opp bilene – eller kjøre de over graven. Nå slipper vi all krypingen, sier Skeide fornøyd.

Mekaniker Hans Eivind Skeide har vært med på en stor utvikling på verkstedet de siste årene. Han er glad for at dagene der de lå under kjøretøyene og skrudde er over.
Mekaniker Hans Eivind Skeide har vært med på en stor utvikling på verkstedet de siste årene. Han er glad for at dagene der de lå under kjøretøyene og skrudde er over.

Kundene vil inn

Team Verksted Vest er serviceverksted for DAF, men foretar service og reparasjoner for alle typer tunge kjøretøy, inkludert buss, flyplasskjøretøy og bobiler.

– Vi er i dag 16 ansatte med solid kompetanse på det meste av tunge kjøretøy. Nå har vi også fått et romslig, lyst og fint verksted hvor vi kan gi kundene våre den servicen de fortjener, sier Amundsen.

Nettopp ved å stå klar for både store og små kunder, helt uavhengig av hvilke merke kjøretøyet har, har vært en suksess. Omsetningen har økt – og kommer til å fortsette å øke.

– Kundene står jo og banker på døra og vil inn, sier han.

Skal vokse

Men det er ikke bare i Bergen at Team Verksted satser. Kjeden består i dag av 12 heleide og 2 deleide verksteder. Framover er det vekst som gjelder.

– Vi skal vokse, enten gjennom oppkjøp eller nyetableringer av verksteder, sier Thomas Schiøtz, administrerende direktør i Team Verksted.

Man vurderer også partnerskap med andre aktører for å nå vekstambisjonene.

Team Verksted vokste ut av Nettbuss-verkstedene og etablert som egen kjede i 2011.

– En del av disse verkstedene hadde også eksterne kunder. Man valgte derfor å satse mer aktivt på eksternt salg i et marked vi så at ingen hadde grepet tak i, sier Schiøtz.

Brems i buss

Det startet med fem-seks Nettbuss-verksteder, men har Team Verksted vokst gjennom oppkjøp.

Men ikke så mye som man egentlig ønsket. Team Verksted har helt siden etableringen hadde en ambisiøs strategi om vekst. Men ting har ikke skjedd så raskt som man hadde håpet.

I fjor hadde Team Verksted en omsetning på rundt 260 millioner kroner totalt.

– Omsetningen fra våre eksterne kunder har nok vokst med rundt 100 millioner kroner, men samtidig har vi tapt omsetning i buss, sier Schiøtz.

Årsaken er at bussprodusentene i sine tilbud ved nye bussanbud også inkluderer vedlikehold og service av bussene. Dermed blir det mindre for Team Verksted å gjøre på dette området.

Slutt på å krype under bilene. Foto
Det er slutt på å krype under bilene. 

Stort marked

Men behovet for en verkstedkjede som er uavhengig av merker og forhandlere er helt klart til stede, sier Schiøtz.

– Målet er at vi skal ha rundt 20-25 verksteder og en omsetning på rundt 500 millioner kroner. Vi venter en kraftig vekst de neste tre årene, fastslår Schiøtz.

Selv om målene ikke er nådd enda, har det blitt jobbet mye med kjeden. En felles profil er laget, felles systemer og rutiner er etablert – og hele kjeden er miljøsertifisert.

Totalmarkedet

Team Verksted jobber i et marked med en totalverdi på rundt 10 milliarder kroner, fordelt på en lang rekke ulike merker. Schiøtz mener det er en styrke å kunne tilby service og vedlikehold til alle kunder, spesielt de litt mindre kundene, som ofte har to eller flere merker kjøretøy å forholde seg til.

– Vi ser blant annet at hengermarkedet, med service og reparasjon, er stort. Vi har en stor fordel i å være så allsidige og kunne reparere nesten hva det skulle være, sier han.

Mekaniker Hans Eivind Skeide. Foto

Publisert: 20.11.2014, 11.25

teamverksted

Team Verksted som kjede ble etablert først i juli 2011, men verkstedene som kjeden består av har lang, god og bred erfaring i vedlikehold og service på spesielt tyngre kjøretøy.

› Kjeden består av 12 heleide og 2 deleide verksteder fordelt fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord. 
› Team Verksted har ca 200 ansatte som vet hvor viktig kjøretøyet er for deg.
› Alle verkstedene er godkjente flermerkeverksteder med dyktige medarbeidere og lang erfaring. 
› Team Verksted er miljøsertifisert.