Vis relatert innhold

NSB driver Flåmsbana ut 2027

Norge i et nøtteskall - Flåmsbana. Foto: Paal Audestad, Fjord ToursFoto: Paal Audestad, Fjord Tours

Flåmsbana unntas konkurranse og tildeles NSB ut 2027. – Flåmsbana har i flere år blitt kåret til en av verdens vakreste togstrekninger. Nå skal vi utvikle Flåmsbana og området rundt videre i samarbeid med Aurland Ressursutvikling, sier Marianne B. Einarsen, konserndirektør for Reiseliv i NSB.

Siden 1998 har Aurland Ressursutvikling (ARU) og NSB hatt et samarbeid om å selge og drive denne Flåmsbana som en reiselivssatsing. Siden 2013 har ARU og NSB vært 50/50 partnere i selskapet som har til formål å utvikle Flåmsbana til en av verdens mest attraktive banestrekninger.

Stor er derfor gleden i både Aurland Ressursutvikling og NSB når Samferdselsdepartementet har gitt følgende beskjed:

Flåmsbana unntas fra konkurranse i denne omgang og tildeles NSB slik at de kan opprettholde avtalen med Flåm Utvikling AS som løper ut 2027.

– Dette betyr at vi kan fortsette å utvikle denne juvelen i norsk reiseliv til å bli en enda bedre reiseopplevelse for de besøkende. Vi skal selge Flåmsbana inn både i ferie- og fritidsmarkedet i Norge og turister og i det internasjonale markedet, sier Einarsen NSB.

Flåm har utviklet seg til en destinasjon med produkter av god kvalitet, både hoteller, restauranter, aktiviteter og turer i nærområdet og det utrolig flotte mikrobryggeriet Ægir som tilbyr turistene gode opplevelser når de besøker Flåm.

– Akkurat nå har vi sammen med Fjord 1 lansert en ny reiselivopplevelse på fjorden. «Vision of the Fjords» er et miljøvennlig og innovativt fartøy som inngår i den populære rundturen «Norway in a nutshell» på Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden sier Solrun Hjelleflat, administrerende direktør i ARU og datterselskapet Flåm AS.  Nyheten om at Flåmsbana unntas fra konkurranseutsetting bidrar til at vi kan konsentrere oss om utvikling og salg av Norge som ferieland. Dette gir forutsigbare rammer for arbeidet vårt videre, understreker Hjelleflat.

Pressekontakter:

Konserndirektør Reiseliv i NSB, Marianne B. Einarsen: Mob. 971 46 120

Administrerende direktør i Aurland Ressursutvikling og Flåm AS, Solrun Hjelleflat: Mob. 414 02 158

Om Flåmsbana

Flåmsbana er blant de bratteste togreisene i verden på normalspor og har en høydeforskjell på hele 865.5 meter. Turen går gjennom praktfull natur og er et internasjonalt anerkjent turistmål. Flåmsbana er ved flere anledninger kåret til en av verdens vakreste togstrekninger. Den 20 kilometer lange strekningen går fra høyfjellet på Myrdal til fjordbygden Flåm. Togturen tar rundt én time.

 

 

Publisert: 02.09.2016, 06.45