Vis relatert innhold

Flere kvinner bak rattet

– Det er topp med flere kvinner bak bussrattet, mener Hanne Bø Stenberg, Terje Frengen, Stephanie Stokstad og Knut Sagmoen i Nettbuss. Foto: André Ritari, Nettbuss– Det er topp med flere kvinner bak bussrattet, mener Hanne Bø Stenberg, Terje Frengen, Stephanie Stokstad og Knut Sagmoen i Nettbuss. Foto: André Ritari, Nettbuss

For få kvinner velger bussjåføryrket. Men heldigvis finnes det unntak - som Hanne Bø Stenberg og Stephanie Stokstad.

Hanne Bø Stenberg og Stephanie Stokstad gjennomgår for tiden grunnopplæring i Nettbuss Øst, før de skal ut i praksis i henholdsvis Lommedalen og Årnes.

– Min mor er trafikkleder i Unibuss og kjører tidvis for Nettbuss. I tillegg var det en onkel av min bestefar som startet Lommedalsbussen i sin tid. Jeg begynte i Unibuss i 2007, men gleder meg nå til å kjøre for Nettbuss, sier Hanne.

– Med en far som har kjørt buss i over 30 år, blant annet for NSB Biltrafikk, kan man trygt si at busskjøring ligger i blodet, sier Stephanie.

– Jeg har vært med far på jobb så lenge jeg kan huske, og har hatt et brennende ønske om å bli sjåfør hele livet. Jeg stortrives bak rattet, og bare jeg får kjøre buss er jeg fornøyd, sier hun.

Hanne og Stephanie sørger faktisk for at kvinnene er i flertall under den pågående opplæringen i Nettbuss Øst, under kyndig oppsyn av opplæringsleder Knut Sagmoen.

– Det er svært positivt at vi nå får flere kvinner bak rattet, sier Sagmoen.

Også Terje Frengen, som er under opplæring sammen med Hanne og Stephanie synes det er topp at det er flere kvinner enn menn på denne grunnopplæringen.

Publisert: 06.06.2014, 10.37