Vis relatert innhold

Enighet om drift av Flåmsbana

Aurland Ressursutvikling og NSB har i dag blitt enige om videre drift av Flåmsbana frem til utgangen av 2027. Avtalen innebærer at NSB kjøper 50 prosent av aksjene i Flåm Utvikling AS.

Målet er at vi sammen skal forvalte og videreutvikle Flåm og Flåmsbana som et nasjonalt og internasjonalt reiselivsprodukt for hele året, og ikke bare i sommersesongen.

- Vi er glade for at vi nå har kommet til en enighet om å fortsette samarbeide med NSB på Flåmsbana. Det gir oss mulighet til å videreutvikle det unike reselivsproduktet vi har skapt, og det betyr at vi også i framtiden kan bidra til å bygge Flåm som turistdestinasjon til glede for reiselivsnæringen i hele regionen, sier styreleder i Aurland Ressursutvikling, Ivar Bjarne Underdal.

- Vi er svært godt fornøyd med at vi sammen kan gå videre i en langsiktig avtale for å gjøre Flåmsbana enda mer attraktiv i fremtiden, sier direktør i NSB Persontog, Tom Ingulstad.

- Aurland kommune ser dette som en god løsning for kommunen og regionen. Flåmsbana skal bli en enda sterkere attraksjon enn den allerede er, sier Noralv Distad, ordfører i Aurland kommune.

Publisert: 28.02.2011, 21.05