Vis relatert innhold

Thomas Amundsen, bussjåfør i Nettbuss

Thomas Amundsen

Hvordan er arbeidsdagen?

Jeg er både sjåfør og turkoordinator. Jeg kjører vel buss cirka 60 prosent av tiden, og koordinerer turkjøring resten av arbeidstiden. Jeg trives veldig godt! Jeg har kjørt buss, mest turbuss, helt siden 1999, men begynte for ikke så lenge siden også å kjøre rutebuss. Arbeidet er veldig variert og fint. Arbeidsdagen er veldig trivelig. Jeg trives med å snakke med mange mennesker.

Hvorfor liker du jobben?

For det første er arbeidsmiljøet veldig bra, og vi har en fin ledelse. Det styrker trivselen veldig. I tillegg har jeg veldig mye variert kjøring. Jeg møter veldig mange hyggelige mennesker, og med et smil og et hei, så blir dagen enda hyggeligere.

Hva er din bakgrunn?

Jeg gikk først handel og kontor, før jeg studerte bedriftsøkonomi ved Høgskolen i Hedmark. Jeg har jobbet med reiseliv og turbuss siden 1997, men tok busslappen først i 2002.

Hva spør folk om?

Utenom hvor mye man tjener, mener du? Mange er opptatt av hvordan arbeidsdagene er lagt opp, hvordan det er med turnuser og om det er mye delte skift.

Hva vil du si til de som er interesserte i å jobbe som bussjåfør?

Dette er virkelig en interessant og morsom jobb. Det er fint å kunne jobbe til litt ulike tider av døgnet - og for eksempel kunne ha fri på dagtid innimellom. Vi opplever også veldig mye. Arbeidsmiljøet er svært godt. Og er du så heldig at du får prøve deg på turkjøring, for eksempel til utlandet, ja, da har du på en måte betalt ferietur. Så jobb som bussjåfør anbefales på det sterkeste!

Published: 15.04.2013, 09:37