Vis relatert innhold

Frode Aspenes, fagarbeider i Mantena

Frode Aspenes

Hvordan er arbeidsdagen din?

Jeg utfører forebyggende vedlikehold og retter opp utestående feil på tog som det er meldt inn mangler på. Jeg sjekker funksjonalitet på toget, at ting virker som de skal og ikke har blitt ødelagt over tid. Sjekken foregår både visuelt, ved at vi ser på delene, men vi funksjonstester også gjennom datasystemene i toget.

Hva liker du best med jobben?

Jeg er veldig glad i de faglige utfordringene - å drive med feilsøking og spesielt utføre de reparasjonene som er nødvendige. I tillegg har vi et utrolig godt arbeidsmiljø her, som gjør arbeidsdagen veldig bra.

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er utdannet elektriker gruppe A. Jeg har både jobbet som elektriker og som selvstendig næringsdrivende før jeg begynte i Mantena.

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

Folk lurer ofte på om vi jobber med signalanlegg og sånt, så det må jeg avkrefte. Når de skjønner at vi bare jobber med selve togene, så spør de ofte om hva de ulike yrkesgruppene gjør - og hvordan arbeidsmiljøet er hos oss.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som fagarbeider?

Det er ingen ulempe om du viser interesse for tog - selv om vi som arbeider med dette slett ikke tenker tog 24 timer i døgnet. Ellers er det mange spennende arbeidsoppgaver og mange ulike fagområder som jobber med togene. Arbeidsmiljøet er godt, så det er bare å søke deg til oss.

Published: 15.04.2013, 09:41