Vis relatert innhold

Benedikte Rosengren Ringvoll, konduktør i NSB

Benedikte Rosengren Ringvoll

Hvordan er arbeidsdagen din?

Jeg har en veldig variert arbeidsdag. Dette er ikke noen A4-jobb, jeg jobber både tidlig og sent. Jeg jobber alene når jeg går rundt i toget, men er en del av et team, sammen med lokfører og andre kollegaer. Dette er en jobb der man kan forme sin egen arbeidsdag i stor grad. Mange forbinder konduktørjobben med å selge billetter, men det er bare en liten del av jobben. Vi har blant annet også ansvar for sikkerhet i toget - og ansvar for passasjerene. Og de er det jo ofte ganske mange av. Vi gir også signal for fremføring av tog, og har ansvar for evakuering av passasjerer dersom det skulle være nødvendig.

Hva liker du best med jobben din?

Det jeg liker aller best er at dette ikke er noen A4-jobb. Jeg møter nye kunder hver eneste dag - svært mange blide mennesker. Når man møter passasjerene på en hyggelig måte og med et smil, får jeg mange positive tilbakemeldinger. I tillegg er det jo et veldig godt arbeidsmiljø oss kollegaene imellom.

Hva er bakgrunnen din?

Jeg har studert økonomi. Men jeg fant ut at det å sitte på et kontor ikke helt var noe for meg. Jeg ville heller være ute blant folk. Og i denne jobben får man faktisk også bruk for økonomiutdanningen.

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

De spør ofte hva konduktører egentlig gjør, fordi de tror at vi bare går rundt og sjekker og selger billetter. Jeg forsøker da å forklare at jobben innebærer mye mer. Jeg visste ikke selv at oppgavene var så mange og varierte da jeg startet her i NSB.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som konduktør?

Dette er nok en jobb for de som er villig til å gi mye av seg selv. Det er en ganske tøff jobb. Du bør tenke gjennom hva jobben innebærer - og gjerne snakke litt med oss som arbeider som konduktører. Dette er en jobb du får stor frihet i - og mye ansvar. Du får svært god opplæring og oppfølging i jobben, spesielt i den første tiden. Samtidig vokser man veldig mye personlig i jobben. Man må lære å stole på egne beslutninger og vurdere situasjoner. Vi utvikler også evnen til å gjenkjenne personer og behovene deres.

Published: 15.04.2013, 09:54