Vis relatert innhold

Connie Nyhaven, prosjektsjef i Rom Eiendom

Connie NyhavenConnie Nyhaven, prosjektsjef i Rom Eiendom

Hun skrev hovedoppgaven om landskapsarkitektur i Himalaya. Men drømmejobben fant Connie Nyhaven i Rom Eiendom.

Connie er prosjektsjef i utviklingsavdelingen i Rom Eiendom. Her skal hun tenke de lange tankene. Det skal utarbeides reguleringsplaner, utvikles knutepunkter, strategier og mulighetsstudier.

– I noen prosjekter kan det ta 20, 30, 40 år før byggene står klare. Man bør være litt tålmodig i dette arbeidet, sier hun selv.

Det er en egenskap hun har. I tillegg til å være ganske så eventyrlysten. Det siste resulterte i at hun havnet i USA et år mens hun studerte landskapsarkitektur på Ås.

Da hovedoppgaven skulle skrives reiste hun like godt til Nepal. I tre måneder bodde hun i Himalaya mens hun skrev på oppgave.

Etter endt utdanning ble det jobb i Statens vegvesen, med planlegging av store samferdselsprosjekt. Hun jobbet også en tid som konsulent. Der ble hun sendt på seminar i Stavanger – og ble kjent med Rom Eiendom. Kort tid etter hadde Rom ledig jobb.

– Da jeg etter det så drømmejobben i avisen, måtte jeg bare gripe muligheten, sier hun.

Det var i 2007. Siden har hun jobbet med store og små prosjekter, spesielt innen by- og knutepunktutvikling. Størst av alle prosjektene er nok utbyggingen på Sundland i Drammen, der Roms planer nå ligger til offentlig ettersyn i kommunen.

– Dette er tunge politiske prosesser som tar år. Det blir mange møter – med administrasjonen i kommunen, politikere og andre aktører. Det gjelder å få med seg folk, sier hun.

Da er det godt å også kunne jobbe med de litt mindre prosjektene. Når det skal bygges på Voss tar det «bare» fem år til man kan stikke spaden i jorden.

– Det er veldig tilfredsstillende å se at prosjektene materialiserer seg i bygg. Det er fint å kunne ha litt forskjellige prosjekter å jobbe med, sier hun.

Og det er ingen tvil om at hun trives i Rom Eiendom. Spesielt synes hun det er spennende å jobbe i tverrfaglige team som ofte består av både økonomer, arkitekter, ingeniører og andre.

– Det er mange muligheter til å utvikle seg både personlig og faglig her i Rom Eiendom, fastslår hun.

Publisert: 08.06.2015, 10.41