Vis relatert innhold

Ingalill Skjeflo, renholdsbetjent i NS Trafikkservice

Ingalill SkjefloIngalill Skjeflo, renholdsbetjent i NSB Trafikkservice

Jobben består i å krabbe inn og ut av tog, og sørge for at det blir rent og pent. Ikke rart kollegaene sier hun har duracellbatterier.

Ingalill Skjeflo er renholdsbetjent ved NSB Trafikkservice i Drammen. I tillegg er hun gruppeleder, fagspiss og med i AMU-utvalg. Helt siden hun startet i NSB Trafikkservice i 1998 har hun takket ja til alle ekstra oppdrag som har kommet hennes vei.

Det betyr at hun i disse dager også deltar på instruktørkurs.

Engasjert

– Det er veldig spennende. Noen av gangene blir vi filmet også, mens vi holder presentasjoner. Det er veldig lærerikt å se seg selv i etterkant, forteller hun engasjert.

Og engasjert er hun når hun forteller om gode kollegaer i NSB Trafikkservice, om korte linjer til øverste leder, og om nattarbeid.

For togene skal vaskes. Og det gjør man om natten.

– Jeg er nok et nattmenneske. Jeg har jobbet natt i så mange år nå, også som drosjesjåfør før jeg startet her, at jeg ikke har noen problemer med å jobbe om natten – og sove om dagen, sier Ingalill.

Hun er klar på at nattarbeid ikke er for alle. Under opplæring følger hun derfor nye medarbeidere godt, for å se om de takler det å skulle jobbe om natten.

Verdens flotteste jobb

– Dersom de ikke greier å få sove, så pleier jeg å si at jobb hos oss kanskje ikke er riktig for dem. Det å ikke greie å få sove kan slite veldig psykisk, sier hun.

Selv stortrives hun med å jobbe natt, og mener hun har verdens flotteste kollegaer.

– Vi har utrolig liten turnover – ingen vil slutte hos oss, selv om vi har en slitsom jobb og må krype og åle oss gjennom togene, sier hun.

Publisert: 08.06.2015, 10.17